שתף

יקב כרם מוסקט: חוויה של יין

14:41 27.08.2018

מה חדש בנס ציונה

מאת: נופר שם-טוב

 

יקב כרם מוסקט הוא יקב בוטיק קטן, איכותי ואינטימי. הוא נמצא במושב מישר שבגוש יישובי גדרות

 

'כרם המוסקט', שעל שמו היקב, נמצא במשק של משה פארן, משה - חקלאי ואיש הייטק חבר לנתן ליפשיץ, יוצר סרטים ויינן, וביחד הם מעניקים יקב מיוחד, חווית יין חושית ומרתקת במרכז הארץ.

 

 

היקב מייצר יינות בלנד מורכבים, בעיקר כי עבור היוצרים מ'כרם מוסקט' היין הוא שפה. הכרמים ואזורי הגידול, זני הענבים ותהליכי הייננות הם כלי התקשורת שבעזרתו הם מבקשים להעביר את הסיפור שלהם לגביעי היין שבידי הצרכנים. למרות הכמויות הקטנות יחסית, אלפים בודדים של בקבוקים מדי שנה, החשיבה הייננית וגם מגוון החלקות, הזנים והתסיסות הם כמו של יקב גדול בהרבה.

 

לצד ענבי מוסקט אלכסנדרוני לבן ומוסקט המבורגי אדום, היקב עושה שימוש גם בזנים נוספים, בין היתר: שרדונה, שירז, קברנה סובניון, קברנה פרנק, מרלו ופטיט ורדו. הענבים מגיעים מארבעה כרמים: מישר, כרמי יוסף, גדרה ומושב מטע שבהרי יהודה. בשנה רגילה תוססים ביקב כשלושים מכלים שונים, בחדרי קירור שמותאמים לסוגי היינות ומאפשרים שליטה בטמפרטורת התסיסה. היינות מתיישנים בחביות עץ אלון, חדשות ומשומשות.

 

 

היקב מייצר שני יינות לבנים, שמתבססים על מוסקט אלכסנדרוני מהכרם של היקב. 'אלגרו' - יין זני, ו'סימפוניה' שלצד המוסקט משולבים בו גם זנים נוספים, בעיקר שרדונה.

 

שלושה יינות אדומים שהממסך שלהם משתנה בכל עונה בהתאם לאופי היין שתסס מהחלקות השונות. הבחירה הראשונה - 'הרמוניה' - יין יחסית מלא ובעל גוף ליישון ארוך. ולצדו: 'מלודיה' - שמאופיין בגוף בינוני, ו'אנסמבל' - יין ארומטי קל ונעים לשתייה, שבנוי סביב מוסקט המבורג, בשילוב זנים נוספים.

 

 

את פלטת היין משלימים: 'סונטה' - יין רוזה, שעיקרו מוסקט המבורג עם מעט בלנדינג של פטיט ורדו ושני יינות קינוח: האחד - 'פורטיסימו' אדום, שעיקרו מוסקט המבורג בשילוב זנים נוספים ממספר שנות בציר. השני 'נוקטורנו' - יין לבן מענבי מוסקט אלכסנדוני. יין שמופק במשך שתי שנות בציר ושחלקו הגדול התיישן שנה אחת בחבית.

 

 

משה, מנהל היקב נולד וגדל בנחלה שבה חי היום ובה נמצא גם היקב. איש הייטק במקצועו. כמושבניק, אהבת האדמה זורמת בעורקיו, והחקלאות היא לחם חוקו, וגם כשפנה להייטק - נשאר מחובר למשק ונטע כרם. כבר אז, כששתל את הגפנים, הבין שיום אחד גם ייצר יין, ולמד ייצור יין בבית הספר שביקב שורק. משה מאמין שכורם שיודע לייצר יין - ידע גם לטפח באהבה את הגפנים וימקסם את הפוטנציאל של הכרם. הרי הכול מתחיל מהגפן, שתיל קטן שצמח, גדל, הגיע לבגרות ונתן את פריו, וממנו מייצרים את היין. בכל השלבים הוא מקפיד לטפל בענבים וביין באהבה רבה.

 

 

נתן, היינן, נולד בירושלים וברוב שנותיו הבוגרות עסק בייצור סרטים וכתבות טלוויזיה: תסריטאי, במאי, עורך, מפיק וצלם. עשה סרטים מסוגים שונים, בעיקר סרטים תיעודיים רבים, שהוקרנו בישראל ובערוצי שידור רבים בעולם. נתן התמחה בסרטים היסטוריים ואנושיים עוד מימי 'עמוד האש' ו'תקומה' - הסדרות האייקוניות של הערוץ הראשון. לאחרונה ייצר עבור שירות הסרטים הישראלי סדרת טלוויזיה תיעודית, בת 12 פרקים, 'צלילים כחול לבן', על מוזיקאים שזכו בפרס ישראל. סדרה זו השאירה חותם והשפיעה על שמות היינות, שהם מושגים מעולם המוזיקה.

 

כחובב יין ותיק פיתח את יכולות הכתיבה גם ליין והפך עיתונאי של יין. עם הזמן למד בקורסים מתקדמים, בבית הספר ליין של 'יקב שורק' והתמקצע בטעימה, שיפוט, וכמובן, בהכנת יין. את הצעדים המעשיים הראשונים עשה עם חברים ביקב הבוטיק הקטן 'וינו וריטס' ולאחר-מכן היה היינן של 'יקב נחשון'. הוא מוצא דמיון רב בין הסרטים הדוקומנטרים והיין. היום, ב'כרם מוסקט', הוא מאושר מעבודה ביקב ומהאיכות, הסגנון והייחוד של היין. 

 

 

ביקב מתכוונים לשמור על המתכונת של הכנת היין, אבל להמשיך לעשות גם יינות ניסיוניים ולחפש כיוונים חדשים. הכל כדי לספק ללקוחות יין איכותי וחוויה מיוחדת. כשהמבקרים טועמים מהיין, הם קולטים בחושיהם את המסרים הלא מילוליים שמרכיבים את הסיפור של היקב ואנשיו. הם זוכים לחוויה מיוחדת, שמועצמת באווירה הכללית של חצר היקב ובמפגש עם היוצרים.

 

בדרך כלל, היקב פתוח בשבתות בין השעות: 10:00 עד 17:00. אבל אפשר לבקר, לטעום ולקנות יין בתאום מראש. "נשמח לארגן אירועים, ארוחות וטעימות מודרכות, לספק אריזות-שי ולספר על מה שאנחנו אוהבים כל-כך לעשות." הם אומרים.

 

 

עכשיו, לקראת פתיחת השנה החדשה יתקיים יריד המכירות של יישובי גדרות בתאריכים שישי - שבת 7-8/9/18. 'יקב כרם מוסקט', ישמח לארח אתכם ולהציע את היינות המיוחדים של היקב לצד מארזי-שי של יינות היקב במחירים מיוחדים. עוד אפשר לרכוש ביקב שמן זית מעולה של משק צורי ודבש איכותי של מכוורת צוקרמן.

 

'יקב כרם מוסקט', בוויז - יקב כרם מוסקט, מושב מישר רח' הדוכיפת 10. צרו קשר במייל: [email protected], או בטלפון: משה: 054-4228451, נתן 050-2639822, פרטים נוספים ניתן לקבל בדף בפייסבוק כאן.

 

 

אולי יעניין אותך גם...

לוח ארועים

לכל הקופנים

קופונים

Loading...