דירוג סוגי השתלים הדנטליים הקיימים כיום לפי איכות
מה חדש בנס ציונה
שתלים דנטליים הם פיתוח רפואי מהפכני ברפואת השיניים המודרנית, ומציעים פתרון מצוין עבור כל מי שמתמודד עם בעיות שיניים וחניכיים הן מבחינת בריאותית, פונקציונאלית ואסתטית
המדריך המלא לסוגי שתלים דנטליים
שתלים דנטליים לא רק לשחזר את הפונקציונליות של המנשך, אלא גם לספק מראה טבעי ויפה שיחזיר לכם את הביטחון לחייך. זה מעל שני עשורים ששתלים דנטליים חוללו מהפכה ברפואת שיניים משקמת, ומציעים פתרון עמיד להחלפת שיניים חסרות. בעיקרון, מדובר בשורשי שיניים מלאכותיים עם כתר שן, העשויים בדרך כלל מטיטניום, ומספקים בסיס קבוע לשיניים קבועות חסרות או שלא ניתן להצילן. במהלך השנים השתלים הדנטליים התפתחו באופן משמעותי, וכיום הם משלבים שימוש בחומרים מתקדמים וטכניקות כירורגיות.
השתלים הדנטליים מורכבים משלושה מרכיבים עיקריים - השתל, התושבת והכתר – הם משתלבים עם העצם ויוצרים בסיס יציב לשיניים מלאכותיות. שילוב זה קרוי אוסטאו-אינטגרציה, והוא מה שמבדיל שתלים דנטליים מאפשרויות החלפת שיניים אחרות, ומציע יתרונות כגון בריאות פה משופרת, מראה ופונקציונליות. הליך השתלת שיניים כולל מספר שלבים המתחיל בבדיקה ובהערכה מפורטת של מצב הפה, השתלה כירורגית של השתל וחיבור כתר השן או השיניים החלופיות לשתל. עבור מי שסובלים מבעיות של חוסר שיניים בעקבות נסיבות שונות, שתלים דנטליים לא רק מחזירים את היכולת לאכול ולדבר בנוחות אלא גם מונעים אובדן עצם, שימור מבני פנים ומשפרים את איכות החיים.
באילו מקרים מבוצעים השתלות שיניים?
שתלים דנטליים הם הפתרון הטוב ביותר במצבים רבים בהם השיניים הטבעיות כבר אינן קיימות או מתפקדות. הם נכנסים כתחליף כאשר שיניים אובדות עקב תאונות, ריקבון או מחלה. בניגוד לשיניים תותבות נשלפות שהן פחות אסתטיות ולא נוחות במיוחד, השתלים נשארים יציבים במקומם, מקנים מראה יפה, דיבור ברור ומאפשרים ליהנות מאכילה ללא בעיה.
מעבר ליתרונות הפונקציונליים, שתלים דנטליים ממלאים תפקיד קריטי במניעת אובדן עצם. כאשר השיניים הטבעיות אובדות, עצם הלסת מתחילה להתכווץ עם הזמן מכיוון שהיא כבר לא מגורה ונבנית עוד ועוד בתהליך הטבעי. שתלים דנטליים מחקים את גירוי הפעולה הטבעית הזו, ומסייעים לשמור על מבנה העצם ושלמות הפנים.
השתלים נחשבים גם חלופה נוחה ונוחה יותר לשיניים תותבות, ונמנעים מהטרחה של הסרה יומיומית ומהצורך בדבקים. עם זאת, לא כולם מועמדים אידאליים להשתלת שיניים. כדי שתוכלו לעשות שתלים עצם הלסת צריכה להיות בעלת צפיפות מספקת, תצטרכו להיות נקיים ממחלות חניכיים ובאופן כללי להיות במצב בריאותי תקין כדי להבטיח תהליך השתלה והחלמה מוצלח.
תמונה: PIXABAY
חשוב להבין את סוגי השתלים הדנטליים השונים הזמינים ואת מדדי האיכות שלהם. דירוג השתלים הדנטליים תלוי במידה רבה בשני היבטים מרכזיים, החומר מהם השתלים עשויים והגישה הפרוצדורלית להשתלתם.
דירוג על פי החומרים מהם השתלים עשויים - שתלי טיטניום מובילים בזכות עמידותם יוצאת הדופן, תאימות ביולוגית ושיעור עמידות גבוה לאורך עשרות שנות שימוש. שתלים אלו הם כיום תקן הזהב בהשתלות שיניים. אחריהם נמצאים שתלי זירקוניה, המתאפיינים בתכונותיהם האסתטיות ובתכונותיהם ההיפו-אלרגניות, מה שהופך אותם לאופציה מתאימה למטופלים עם רגישויות למתכות.
דירוג פרוצדורלי - שתלים אנדוסטליים הם הסוג הנפוץ והמועדף ביותר בשל יציבותם ורבגוניותם. הם מוחדרים בניתוח ישירות לעצם הלסת, ומציעים בסיס חזק לשיניים מלאכותיות. שתלים תת-פריאוסטיאליים מושתלים במקרים בהם גובה עצם הלסת אינו מספיק, ונחים על גבי העצם אך מתחת לחניכיים.
© אנו מכבדים זכויות יוצרים ועושים מאמץ לאתר את בעלי הזכויות בצילומים המגיעים לידינו. אם זיהיתם צילום שיש לכם זכויות בו, אתם ראשים לפנות אלינו ולבקש לחדול מהשימוש בו. צור קשר
לוח נדל"ן
