שתף

הילדים לא אוהבים ירקות? יש לנו פתרון קל ופשוט

11:05 30.10.2023 | מערכת האתר

מה חדש בנס ציונה

לנו, בתור הורים, יש משימה אחת פשוטה. אנחנו צריכים לעשות כל מה שאפשר כדי לשמור על הילדים שלנו בריאים. אבל מה נעשה אם הילדים שלנו, כמו הרבה אחרים, פשוט לא אוהבים לאכול ירקות? אז בדיוק בשביל זה מצאנו עבורכם כמה מתכונים פשוטים של פשטידות מושלמות, כאלו שאפשר אפילו להכין עם הילדים. הפשטידות מכילות ירקות והם יעזרו לכם לשמור על הבריאות של הילדים והם, האמינו לנו, פשוט לא יפסיקו ללקק את האצבעות

 

כמה טיפים לאופה המתחיל

להכין פשטידה אולי נשמע כמו משהו מסובך, אבל ברגע בו תבינו את ההגיון מאחורי המתכונים, תגלו כי זו לא בעיה להכין אותם בקלות. רק כדאי לעקוב אחרי כמה כללים פשוטים שיהפכו את העבודה עצמה הרבה יותר קלה:

  1. קראו את המתכון מראש מההתחלה ועד הסוף:המתכון תמיד נמצא כאן כדי להזכיר לכם מה לעשות. אבל, כאשר אתם קוראים את כולו מההתחלה ועד הסוף אתם למעשה כבר מבינים את סדר הפעולות כך שתוכלו להיערך אליו מראש. זה יעשה לכם סדר ובעיקר, לא יפתיע אתכם באמצע ההכנות. כך תהיו יעילים וממוקדים יותר.
  2. הכינו את כל המצרכים מראש:במקום לשבור ביצים בעוד חומרי גלם אחרים כבר עולים על  האש, פשוט הכינו הכל מראש. אתם תופתעו לגלות כמה זה מקל על העבודה ואיך סדר הפעולות הופך קצר ויעיל יותר. אגב, אנחנו מדברים על הכנות הכוללות את הכל. החל משבירה של הביצים הרלוונטיות ועד למדידה של כוסות הקמח וכן הלאה.
  3. אל תחששו, לומדים את הטכניקה מהר מאוד:הבעיה של רוב מי שמכריזים על עצמם בתור כאלו שלא אוהבים לבשל, זה שהם לא התנסו בכך מספיק פעמים. עם הזמן אתם תלמדו את הטכניקה ותגלו כי המטבח לא צריך לאיים עליכם עד כדי כך.

 

מתכון ראשון, פשטידת תירס מושלמת

פשטידת תירס היא פתרון מושלם. המתכון פשוט וקל ומשום שהתירס מתקתק, הרי שילדים אוהבים אותו במיוחד. אז הכינו את המטבח, פשטידת תירס מושלמת כבר בדרך.

 

מצרכים:

-כוס גרגירי תירס. אתם יכולים להשתמש בקופסת שימורים או בשקית עם גרגירים קפואים.

- חצי כוס קמח לבן או קמח כוסמין למיטיבי לכת.

- ביצה.

- חצי כוס חלב רגיל או חלב סויה שוב, למיטיבי לכת.

- כף פטרוזיליה קצוצה או עירית. לפעמים ילדים לא אוהבים את המראה של הירקות הטריים אז אפשר לוותר אם לא אוהבים.

- מעט מלח ומעט פלפל שחור.

 

אופן הכנה:

מערבים את כל החומרים לבלילה אחת. לוקחים מחבת רחבה, עדיף 'נון סטיק', עם שוליים גבוהים. יוצקים את התערובת למחבת אחרי ששימנו אותה במעט שמן זית או חמאה. מכסים ומבשלים את הפשטידה חמש דקות בערך על אש נמוכה. לאחר מכן פותחים את המכסה, הופכים את הפשטידה ונותנים לה עוד חמש דקות היא מוכנה כאשר היא יוצאת זהובה משני צדדיה.

 

תמונה: UNSPLASH

 

פשטידת קישואים וברוקולי

מדובר על פשטידה קצת יותר מתקדמת מאותה פשטידת תירס אהובה. אבל עדיין מומלצת וכזו שאם תלמדו להכין אותה לא תוכלו לוותר עליה בכל ארוחת ערב.

 

מצרכים:

  • בצל גדול קצוץ לחתיכות קטנות.
  • 2 קישואים קטנים עד גודל בינוני. אותם גרדו בפומפיה לחתיכות גסות.
  • 3 כוסות של פרחי ברוקולי קצוצים. אפשר להשתמש בטרי ואפשר להשתמש בפרחי ברוקולי משקית של ירקות קפואים.
  • 2 ביצים
  • 200 גרם שמנת חמוצה, גבינה לבנה או תחליף גבינה טבעוני על בסיס סויה עבור מי שרוצים להכין פשטידה פרווה.
  • 2 כפות קמח תופח
  • מעט מלח ופלפל.

 

אופן הכנה:

מחממים מחבת רחבה עם שוליים גבוהים. משמנים את המחבת עם מעט שמן או חמאה. מטגנים את הבצל על להבה נמוכה עד שהבצל מזהיב. אתם יכולים לטגן את הבצל כמה שתרצו להעמקת הטעם. רק כדאי להשגיח שהבצל לא נשרף ואם אתם רואים כי הוא קרוב לכך ועדיין לא הגעתם למידת העשייה הרצויה, אתם תמיד יכולים להוסיף כף של מים ולהמשיך לרכך את הבצל. הוסיפו את הברוקולי ואת הקישואים. כסו את התערובת במכסה. הנמיכו את הלהבה לאש נמוכה ככל הניתן ותנו למסה הזו להתבשל כעשר דקות.

חממו תנור למאה שמונים מעלות. רפדו שתי תבניות אינגליש קייק בנייר אפיה. קחו קערה גדולה והוסיפו אליה את כל המרכיבים. את תערובת הבצל והירקות כמו גם את שאר מרכיבי הפשטידה וערבבו לתערובת אחת נטולת גושים. יוצקים את התערובת לשתי התבניות ונותנים לפשטידות להיאפות בתנור בין חצי שעה לשלושים וחמש דקות. הפשטידה מוכנה כאשר היא מזהיבה יפה. אחרי הוצאת הפשטידות מהתנור, תנו להן להצטנן לחלוטין לפני שתבצעו מהן חתיכה ותהנו מהן ביחד בארוחת הערב המשפחתית.

 

בתיאבון!

 

 

© אנו מכבדים זכויות יוצרים ועושים מאמץ לאתר את בעלי הזכויות בצילומים המגיעים לידינו. אם זיהיתם צילום שיש לכם זכויות בו, אתם ראשים לפנות אלינו ולבקש לחדול מהשימוש בו. צור קשר

שתף
לכל המודעות

לוח נדל"ן

Loading...