שתף

מה השתנה בניתוח החלפת מפרק ירך

16:00 30.10.2023 | מערכת האתר

מה חדש בנס ציונה

אנשים רבים סובלים כתוצאה מדלקת, שחיקת סחוס או פציעה מבעיה במפרק הירך וחווים כאבים קשים כתוצאה מכך ופגיעה באיכות החיים ובתפקוד לרבות מגבלת ניידות

 

ההתמודדות עם כאבים ופגיעה במפרק הירך יכולה להיעשות בדרכים שונות בהתאם להמלצת הרופא המטפל. כמו למשל, תרגילי פיזיותרפיה, קומפרסים קרים, שימוש במכשירי עזר כגון הליכון, לבישת תחבושות ופריטי דחיסה, הגבהת הרגל באמצעות כריות ומשככי כאבים וזריקות של סטרואידים.

 

עם זאת, במקרים שונים אלה לא יעזרו לשפר את המצב ויתכן שאורטופדמומחה ימליץ על ניתוח החלפת ירך אשר במהלכו מוחלף המפרק במשתל מלאכותי המדמה את התפקוד הטבעי של המפרק.
 

מה חשוב לדעת על החלפת ירך?
כיום ישנם תחליפים מלאכותיים מחומרים מתקדמים בטכנולוגיה מתקדמת. כמו למשל, מתכת, קרמיקה, פלסטיק או שילוב ביניהם לחיקוי אופטימאלי, כולל תחליפים היברידיים והפרוצדורה יכולה לסייע במצבים של דלקת מפרקים שגרונית, פציעות או שברים כאשר ההחלפה היא פרוצדורה כירורגית להחלפה של חלק אחד או שניים במטרה לשפר את התפקוד ולהפחית או להפסיק את הכאב. יש החלפת מפרק חלקית והחלפת מפרק מלאה ובכל מקרה, בשנים האחרונות, לאחר שנבחנו גישות שונות, נראה שיותר ויותר מנתחים מעדיפים את הגישה הקדמית לניתוח החלפת מפרק ירך אשר שונה מהגישה המסורתית.

 

מה ההבדל בין הגישות בהחלפת ירך?
לפי הגישה המסורתית, החלפת הירך כללה חתך גדול מהצד או מהגב ולכן, ההתאוששות היתה ארוכה יותר והמנתח נאלץ לחתוך שרירים וגידים, כדי שיוכל בכלל להגיע למפרק.
הגישה הקדמית הישירה, בה המנותח למעשה שוכב על גפו במהלך ביצוע ההליך הכירורגי,אשר צברה פופולאריות החל משנות ה-80 של המאה ה-20, מאפשרת לבצע חתך בחלק הקדמי ויכולה להתאים למטופלים רבים. על פי גישה זו, הקדמית, יש חיסכון של פגיעה בשרירים ובגידים כי המנתח הודף בעדינות את קבוצת השרירים הצידה לצורך החדרת השתלים.

 

תמונה: Unsplash

מדוע כדאי לבחור בגישה הקדמית?
היתרונות של גישה זו במסגרת החלפת ירך הם רבים: ראשית, מדובר בגישה פחות פולשנית שתפקידה למזער את השפעת הניתוח על הרקמות ויש בה גם סיכון נמוך יותר לפגישה בשרירים. שנית, ההחלמה מניתוח המבוצע בגישה זו נחשבת מהירה ופשוטה יותר וכך גם האשפוז קצר יותר. היכולת של המנתח לבצע מדידה של ארוך הרגל ומיקום השתל יכולה גם למזער את הסיכוי לצליעה בעקבות הפרוצדורה. בגישה החזיתית מדובר לרוב בשיעורי ניתוח חוזר נמוכים יותר בהשוואה לגישות אחרות. מדובר בגישה יעילה, בטוחה עם אחוזי הצלחה גבוהים ואופציה שכרוכה בפחות כאב לעומת גישות אחרות כמו גם הקפדה על דיוק טוב במיקום השתלים והפחתה, כאמור, של אי נוחות או צליעה עקב הבדלים באורכי הרגליים. לכל אלה נוסף יתרון של מינימום הגבלות לאחר הניתוח או ללא הגבלות בכלל דוגמת הגבהת האסלה או ישיבה עם כרית בין הרגליים.

 

למה לצפות לאחר הפרוצדורה?
השיקום לאחר החלפת ירך כולל, בין היתר, שימוש במשככי כאבים לפי עוצמת הכאב ויתרגל תרגילי פיזיותרפיה בהתאמה אישית, יסתייע באביזרי ניידות דוגמת מקל הליכה או הליכון ובצורה הדרגתית יחזור לפעילות גופנית ולשגרה כאשר תוצאות הניתוח יכולות להחזיק למשך שנים רבות, בין 15-20 שנה.

 

בבואכם לגשת לניתוח החלפת ירך חשוב שתיגשו לייעוץ מקצועי על מנת להבין מהי הטכניקה הכירורגית בה עתידים להשתמש בהליך החלפת המפרק ולהבין לעומק את היתרונות של הגישה הקדמית, מה עתיד להיות אורך החתך והיכן הוא נעשה, מאילו מרכיבים עשוי המשתל ומה צפוי לאחר הניתוח.

 

 

© אנו מכבדים זכויות יוצרים ועושים מאמץ לאתר את בעלי הזכויות בצילומים המגיעים לידינו. אם זיהיתם צילום שיש לכם זכויות בו, אתם ראשים לפנות אלינו ולבקש לחדול מהשימוש בו. צור קשר

שתף

לוח ארועים

לכל הקופנים

קופונים

Loading...