שתף

קצביית נתחים: מרק מחמם לחורף

17:12 19.12.2019

מה חדש בנס ציונה

מאת: קצביית נתחים

 

אין מנחם, מחמם וגם בריא, בחורף, כמו מרק תימני
הכנו לכם מתכון למרק קל להכנה, ועם זאת, מלא בטעמים, עם בשר רך שאי-אפשר להפסיק לאכול

 

המצרכים:

1-2 רגל בקר פרוסה (כ-5 פרוסות).
1 ק''ג בשר צלעות חתוך לקוביות.
1 בצל גדול.
2 עגבניות בינוניות.
4 תפוחי אדמה קטנים.
4 שיני שום קצוצות גס.
4 כפות חוויאג' למרק.
1 כף פפריקה מתוקה.
חצי כפית פלפל שחור גרוס.
1 כף מלח.
1 כפית כורכום.
1/2 כפית הל.

 

 

אופן ההכנה:

1. שוטפים את הרגליים היטב, מכניסים לסיר עם מים ומביאים לרתיחה. מבשלים כ-10 דקות ושופכים את המים מהסיר.
2. במחבת, מטגנים את הבצל עד להזהבה, אבל שלא יהיה שרוף. מוסיפים את השום, לדקה, ומורידים מהאש.
3. שמים בסיר את הרגליים, הבשר, והתבלינים, מוסיפים 4-5 ליטר מים ומביאים לרתיחה.
4. חותכים את העגבניות לקוביות קטנות, ואת תפוחי-האדמה לקוביות גדולות (רבעים) ומוסיפים לסיר.
5. סוד הקסם - מנמיכים ללהבה הקטנה ביותר ומשאירים לכל הלילה, 6 שעות לפחות, וכל המרבה - הרי זה משובח. הבישול האיטי מרכך את הבשר ואת הג'לטין שנמצא ברגל ויוצר מרקם עשיר ואחיד.

 

מומלץ לאכול עם פיתה או לחוח, ולהיכנס למיטה לנמנם.

 

קצביית נתחים, הנחשול 22, יבנה. להזמנות (ניתן גם ב-WhatsApp) חייגו לטלפון: 054-709-0709, פרטים נוספים ניתן לקבל באתר כאן ובדף הפייסבוק כאן.

 

© אנו מכבדים זכויות יוצרים ועושים מאמץ לאתר את בעלי הזכויות בצילומים המגיעים לידינו. אם זיהיתם צילום שיש לכם זכויות בו, אתם ראשים לפנות אלינו ולבקש לחדול מהשימוש בו. צור קשר

שתף

לוח ארועים

לכל הקופנים

קופונים

Loading...