שתף

קצביית נתחים: פויקה

15:06 12.12.2019

מה חדש בנס ציונה

מאת: קצביית נתחים

 

מתכון עבור 8 סועדים, כל החומרים חייבים להיות איכותיים, בעיקר הבשר והיין!

נדרש סיר פויקה יצוק ומדורה, את התבשיל עושים ליד המדורה ומווסתים את האש מהגחלים של המדורה

 

המרכיבים:

  • 4 ק"ג בשר אסאדו ואוסובוקו.
  • 2 ראשי שום.
  • 6-8 תפוחי אדמה חתוכים גס.
  • 2 בצלים שלמים.
  • 3-4 גזרים חתוכים גס.
  • 3-4 ראשי ירקות שורש.
  • 1 בקבוק יין אדום (מומלץ קברנה סוביניון).
  • 2 כפות סילאן או דבש.
  • 40 מ"ל שמן זית.
  • מלח.
  • פלפל גרוס.
  • 3-4 כפות קמח.
  • 4 עלי דפנה.
  • 500-700 גרם עגבניות מרוסקות (אפשר מקופסאות איכותיות איטלקיות).

 

 

אופן ההכנה:

  1. מחממים את סיר הפויקה עם שמן זית.
  2. חותכים את הבשר לנתחים גדולים.
  3. בשקית ניילון שמים הקמח, מלח, פלפל ומכניסים את הבשר, מנערים כך שכל הבשר יקומח מכל צדדיו.
  4. מקלפים את ירקות השורש וחותכים לחתיכות גדולות, את הבצלים משאירים שלמים.
  5. מניחים את הבשר בתוך סיר הפויקה וסוגרים אותו מספר דקות מכל הצדדים. מוציאים ומניחים בצד כלי נפרד.
  6. מניחים את הירקות בסיר עם השמן שנשאר מהבשר, מקפיצים על האש כ 10, 15 דקות ומערבבים מדי פעם.
  7. מניחים את הבשר על הירקות.
  8. מוזגים את בקבוק היין, ומכסים את כל התבשיל עם מים פושרים חמימים.
  9. מוסיפים עגבניות מרוסקות, הדבש/ סילאן, פפריקה מתוקה וחריפה, כמון ועלי דפנה.
  10. מכסים את הסיר וממתינים לרתיחה. 
  11. מווסתים את החום באמצעות גחלים, תחילה אש בינונית עד הרתיחה, מהרתיחה אש נמוכה אך שומרים כל הזמן שהתבשיל ירתח.
  12. פותחים מדי פעם (30 דקות לערך) את המכסה ובודקים שאכן התבשיל מבעבע ולא חסר נוזלים, התבשיל חייב להיות כולו מכוסה בנוזלים, אם חסר נוזלים מוסיפים מים ומוודאים שהמכסה סגור היטב.
  13. מבשלים כ-3 עד 3.5 שעות, אפשר גם יותר.
  14. אפשר להוסיף פלפל חריף.
  15. מעבירים הסיר לשולחן (זהירות חם מאוד סיר ברזל ושומר חום) ומוזגים מתוך הסיר לצלחת. אופציה אחרת להעביר הכל לקערות או צלחות הגשה.
  16. פותחים עוד לפחות 2 בקבוקי יין ומתענגים על התבשיל...

 

קצביית נתחים, הנחשול 22, יבנה. להזמנות (ניתן גם ב-WhatsApp) חייגו לטלפון: 054-709-0709, פרטים נוספים ניתן לקבל באתר כאן ובדף הפייסבוק כאן.

© אנו מכבדים זכויות יוצרים ועושים מאמץ לאתר את בעלי הזכויות בצילומים המגיעים לידינו. אם זיהיתם צילום שיש לכם זכויות בו, אתם ראשים לפנות אלינו ולבקש לחדול מהשימוש בו. צור קשר

שתף

לוח ארועים

לכל הקופנים

קופונים

Loading...