תקציב החינוך 230 מיליון. הרווחה 47
מה חדש בנס ציונה
עיריית נס ציונה הציגה את התקציב העירוני לשנת 2024. תקציב החינוך יעמוד על 230 מיליון. תקציב שיפור פני העיר על 54 מיליון ותקציב הרווחה 47. הבשורה: היפוך המגמה בארנונה בין עסקים למגורים
לאחר דיון של 7 שעות – אושר אתמול תקציב העירייה לשנת 2024. התקציב העומד על 512,552 מיליון ש"ח, אושר בשעת לילה מאוחרת ברוב של 8 חברי הקואליציה אל מול 7 חברי אופוזיציה
ראש העיר שמואל בוקסר: "אני מודה לחברי המועצה על הדיון החשוב ועל העברת התקציב. בשל המלחמה ודחיית הבחירות אישרנו תקציב באמצע שנת פעילות. הצלחנו לשמור על תקציב מאוזן למרות שישראל נמצאת עדיין במלחמה, למרות עליית המחיירים במשק והאתגרים הרבים. לא התפשרנו על חינוך הילדים, חיזוק הביטחון, חיזוק הקהילות ושיפור השרות ולא העלנו ארנונה לתושבים. נמשיך לקדם באחריות את מתחמי ההתחדשות, פארק המדע, ואפשרויות מסחר ותעסוקה עבור התושבים- בתוך תחומי העיר".
היפוך המגמה המשתקפת לראשונה השנה בין ארנונה לעסקים וארנונה למגורים: 51.3% עסקים מול 48.7% בלבד מגורים - מאפשרת שמירה על תקציב מאוזן, למרות עלית המדד ועליות המחירים, מוצרי הגלם, ושכר היסוד.
מסך התקציב – 47.4% 230,740 מיליון ש"ח תקציב החינוך: 18,565 ש"ח מושקע בכל ילד (גידול של 15% משנת 2023). כ - 65 מיליון – תקציב עירוני מלא- המשוקע בפרויקטים יחודיים לנס ציונה בניהם: פעילות לילדי הגנים: הגן המדעי לכלל ילדי החובה, גנים יחודיים ומחלקת טף לפיקוח על המעונות הפרטיים לגילאי לידה על 3, לילדי היסודי: מרכזי הלמידה, שעות תגבור פרטניות ומסלולים לחידוד מיומנות, לעל יסודי: הכנה לבחינות הבגרות, תוכנית מעברים מהיסודי לחטיבה, מסלול שוורץ רייסמן לפיזיקה ופרויקטים של חדשנות טכנולוגית.
תקציב שיפור פני העיר עומד על 54,050 מיליון ש"ח ומהווה 11.1% מתקציב העירייה והוא משקף עליה של 13% בהשקעה בכל תושב. התקציב שומר על איזון, למרות עליה במחירים, בתעריפי ספקי השרות והוצאות התפעול שעלו ב כ 3.8 מיליון בשנת 2024. זאת בין היתר בזכות החלפת תאורת הרחוב לתאורת לד שהפחיתה את צריכת החשמל ב 50% והביאה לחיסכון מצטבר של כ 1.2 מיליון ועליה במיחזור שהובילה להפחתה משמעותית של עלויות ההטמנה.
תקציב הרווחה, העומד על 47,537 מיליון ש"ח 9.8%, משקף מיצוי תקציבי של גיוס מימון ממקורות חיצוניים של 69% (בעיקר משרד הרווחה) מתוך מקסימום 70% אפשרי. עוד משקף התקציב גידול של כ 10% בפרויקטים ושרותים עבור אזרחים ותיקים, גידול של כ 16% במקבלי השרות מהאגף, בעיקר בעקבות מלחמת חרבות ברזל, תוספת של 1,126 מיליון עבור אוכלוסיות עם צרכים מיוחדים וגידול של כ 12% בהוצאות שכר בשל שיפור תנאי העסקה של העובדים הסוציאלים.
תקציב הביטחון השוטף גדל בכ 1,103 מיליון ש"ח, בשל היערכות והצטידות לחירום ועליה חדה בשכר המאבטחים, תקציב התרבות הספורט משקף ירידה חדה בתמיכת העירייה בפעילות החברה לתרבות ופנאי: מ 35.7% בשנת 2015 ל 14.7% בלבד בשנת 2024, תקציב קהילה ונוער משקף גידול של כ 750,000 בהיקף הפעילות בתוך השכונות ובמועדוני הנוער.
עוד משקף תקציב העירייה מהפיכה בשרות ובשיפור התשתיות, כאשר תקציב אגף השירות מוביל לקיצור משמעותי של זמני ההמתנה לנציג ל 10 שניות בלבד, הוספה של פי 6 טפסים דיגיטליים (240 טפסיםדיגטליים מתוכם 100 נוספו בשנה האחרונה), הרחבת ערוצי שירות המוקד לווטסאפ, שיחות וידאו ושירות בלינק, הפחתת שרתי העירייה מ 84 ל 35 בלבד – ע"י העברת השרותים לענן, שיפור אבטחת המידע, שדרוג קווי תקשורת, וביצוע עשרות תהליכים דיגיטליים לשיפור השירות לתושב.
תקציב הדוברות מהווה רק 0.45% מתקציב העירייה ומשקף שמירה על מסגרת תקציבית שלא עולה בהשוואה ל 6 השנים האחרונות, למרות גידול משמעותי בהיקף הפעילות, הוספת ערוצי תקשורת ושכלול דרך העברת המסרים.
במהלך הישיבה נמצאה טעות באחד מסעיפי ההכנסות בחינוך, הטעות תוקנה על ידי הגזבר באמצעות הקטנת סעיפי הוצאות כך שהתקציב יהיה מאוזן.
חברי האופוזיציה העלו עשרות שאלות במהלך 7 שעות הדיון וכן 13 הסתייגויות לתקציב בניהן הסתייגות לתקציב תרבות תורנית, ליועץ חדשנות בחינוך, לסבסוד פעילות תרבות לתושב, לתקציב אירועי שואה תקומה, ולתקציב הפרסום. כל ההסתייגויות לא אושרו עי המליאה.
בתום דיון ארוך ומופרט, במהלכו נסקרו מאות סעיפי תקציב, כאשר ראש העיר, המנכ"לית, גזבר העירייה וכלל מנהלי האגפים נוכחים ונותנים תשובות מלאות לכלל השאלות, תקציב העירייה לשנת 2024- אושר.